Tandlægeskræk – hvordan og hvorfor?

En stor og knugende fornemmelse i maven. En altoverskyggende lyst til ikke at dukke op. Således har op imod 10 % af den danske befolkning det, når de tænker på at skulle til tandlæge. Denne dominerende følelse betegnes som tandlægeskræk. Folk i alle aldre – både børn og voksne – kan på et tidspunkt i livet opleve at være bange for tandlægebehandlinger. Der findes mange årsager til, hvorfor man bliver ramt af tandlægeskræk og heldigvis også mange måder, hvorpå man kan komme denne angst til livs.

Hvorfor får nogle tandlægeskræk?

Langt de fleste tilfælde af tandlægeskræk har sine rødder langt tilbage i ubehagelig tandlægeoplevelse. Én dårlig oplevelse er nok til at udvikle en decideret angst for tandlægebesøg.  Indimellem sker det, at mangelfuld hensyntagen og information fra tandlægens side er årsag til, at man som patient får en dårlig – og måske tilmed smertefuld – tandlægeoplevelse. Nogle mennesker føler sig utrygge ved at ligge i tandlægens stol, mens andre er bange for tandlægens instrumenter. Det er heller ikke ualmindeligt, at tandlægeskræk opstår som en følge af manglende, regelmæssigt tandlægebesøg. Har man ikke regelmæssigt fået set sine tænder efter i krogende, kan man nemlig let udvikle en angst for at opdage, at noget er galt, og risikoen for at dette er sandt, er unægtelig større. Tandlægeskræk kan også have et økonomisk perspektiv, idet nogle mennesker er bange for, hvor mange penge et tandlægebesøg ender med at koste.

Fælles for alle disse afskygninger af tandlægeskræk er, at de med enkle metoder kan minimeres.

Få det bedre med at gå til tandlæge

At have tandlægeskræk kan nemt komme til at fremstå som værende et tabu. Men faktisk er det et fænomen, som er langt mere udbredt, end de fleste tror.

For at komme tandlægeskræk til livs, er det en god idé at starte med at tale med din tandlæge om det. Du er med garanti ikke den første. Indsigt er desuden en god hjælp mod tandlægeskræk, da viden omkring en forestående behandling kan gøre dig forberedt og afklaret.

Hos Nordsjællands TandlægeCenter har vi stor erfaring med at hjælpe vores patienter af med deres tandlægeskræk. Vi gør en dyd ud af såvel at forebygge som at behandle tandlægeskræk gennem smertefri behandling. Desuden finder vi det vigtigt at have et fast team af medarbejdere og nye og moderne behandlingsteknikker. Således bliver et tandlægebesøg en behagelig oplevelse for både dig som patient og os som tandlæger.

Du er velkommen til at rette henvendelse til vores klinik, uanset om du tidligere har haft, på nuværende tidspunkt har, eller er bekymret for at udvikle tandlægeskræk. Sammen finder vi den bedste løsning for dig.

 

Adresse

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2 A
3400 Hillerød

4826 7686 el. 4826 0768
info@ntand.dk
ntand.dk

Nordsjællands TandlægeCenter har 4,6 ud af 5 stjerner baseret på 39 anmeldelser.

Find os her!

Følg os

×

Menu

Ring op

Tidsbestilling