Invisalign
Moderne tandretning for voksne

Hvis du er ked af dine skæve tænder, er Invisalign en perfekt løsning, som giver et smukt smil uden brug af togskinner.

Vi tilbyder behandling med Invisalign, som er en ny og moderne behandlingsform af en tandretning end den traditionelle form for tandretning med fast apparatur (togskinner).

Ved Invisalignbehandling bliver der fremstillet specialdesignede gennemsigtige skinner, der passer nøjagtig til dine tænder, og som du skifter hver 14.dag. Dette rykker dine tænder til den ønskede position. 

Vi kan også tilbyde at rette dine tænder, men er det en større tandretning, vil vi dog henvise dig til en bøjletandlæge (ortodontist), som har speciale i tandretning. 

Du kan læse med om Invisalign behandling herunder eller kontakte vores tandlæge på tlf. 48 26 76 86 eller mail: info@ntand.dk

Behandling

Ved Invisalignbehandling bliver der fremstillet specialdesignede gennemsigtige skinner, der passer nøjagtig til dine tænder, og som du skifter hver 14.dag. Dette rykker dine tænder til den ønskede position. 

Under behandlingsprocessen kommer du til kontrolundersøgelser for at sikre, det hele går, som det skal. Den fulde behandling tager 6-15 måneder og vil variere fra patient til patient i forhold til, hvor meget tænderne skal rykkes.

Smerteoplevelse er naturligvis individuelt, men vi hører fra vores patienter, der har gennemgået behandlingen, at de er overraskede over, hvor nemt og behagelig behandlingen er.

Når man sætter en ny skinne i hver 14. dag, kan der være en periode på et par dage, hvor tænderne lige skal vænne sig til, at en nye skinne er blevet sat ind. Det vil føles som en mild irritation, som om der bliver strammet om tænderne. Men alt i alt er det ikke noget du skal bekymre dig om.

Fordele ved Invisalign

  • Skinnerne er gennemsigtige, og du vil ikke føle der generet kosmetisk som ved behandling med togskinner.
  • Overfladen af skinnerne er glatte og søger for minimal irritation af kinder, læber og tunge.
  • Rengøring af skinnerne er meget let, du skal blot børste dem i koldt vand med en blød børste og neutral sæbe.
  • Skinnernes design og tyndhed gør, at det ikke vil give dig problemer med at tale, dog kan der være en lille tilvænningsperiode.
  • Da skinnerne skal tages af, når du spiser, vil det betyde, du ikke behøver at ændre kostvaner.
  • Tænderne er lette at børste, da skinner kan tages af.

Invisalign-behandling er en populær behandling blandt voksne. Behandlingen er ofte ikke kun af kosmetisk karakter. Skæve tænder kan besværliggøre renhold med øget risiko for udvikling af huller i tænderne og tandkødsbetændelse. Dvs. retningen af tænderne vil være en fordel kosmetisk, men er også en mulig for, at du kan optimere din mundhygiejne og dermed nedsætte risikoen for tandsygdomme.

Et Invisalignforløb foregår på følgende måde

Indledende samtale: Når du har besluttet, at du gerne vil have rettet dine tænder, starter vi først med at undersøge, om Invisalign er den optimale behandlingsform for dig.

Vurderer tandlægen, at Invisalign er en god behandling for dig (udfra undersøgelse klinisk og med røntgenbilleder), kan behandlingsplanen lægges. Du vil her også blive informeret om den forventede pris for behandlingen, dette kan variere i forhold til, hvor mange skinner der skal anvendes for bedst resultat. 

Aftryk af tænderne: Vi tager aftryk af tænderne, evt. en scanning, som vi sender til vores Invisalign laboratorium. De fremstiller en computeranimeret 3D-film af behandlingsforløbet fra start til slut, så du kan få et indtryk af, hvordan dine tænders stilling vil være efter Invisalignbehandlingen.

Herefter skal du tage stilling til, om du ønsker behandlingen. Selve undersøgelse og 3D-filmen koster XXXX kr. og fratrækkes den endelige pris, hvis du ønsker at få foretaget behandlingen. Siger du ja, vil vi bede laboratoriet om at fremstille skinnerne.

Udlevering af skinner og selve behandlingen: Når du får udleveret skinnerne, vil vi instruere dig i brug og renhold. Du skal have skinnerne på døgnet rundt og kun tage dem ud, når du spiser eller børster tænder. Skinnerne skal skiftes hver 14. dag og i en bestemt rækkefølge. Ca. hver 6. uge skal du ind til en kontrol hos tandlægen, som holder øje med behandlingen forløber tilfredsstillende.

Efter Invisalignbehandlingen: Når du har anvendt den sidste skinne, er behandlingen slut, og du skulle gerne være tilfreds med resultatet. Da tænderne altid gerne vil tilbage i samme stilling som før behandlingen, er det vigtigt at holde tænderne fast i den nye stilling. Dette gøres med en tynd plastskinne, som du sover med om natten. Alternativt kan man få sat en tynd metaltråd på bagsiden af fronttænderne, som ikke skal tages af og på.

Hvis du vil vide mere om Invalisign er den rigtige behandling for dig, er du meget velkommen til at kontakte vores tandlæge på tlf. 48 26 76 86 eller mail: info@ntand.dk

Udtalelser

Har haft en super uheldig oplevelse hos en anden tandlæge, så jeg valgte at prøve Nordsjællands Tandlægecenter. Lige fra man træder ind af døren føler man sig velkommen og hele atmosfæren er afslappet og behagelig. Jeg vil klart anbefale dette sted til alle med en frygt for tandlæger. Du kan ikke undgå at føle dig godt tilpas og de er simpelthen så tålmodige, så det bliver en god oplevelse at gå til tandlægen.

– Helle Lindkvist Jørgensen

Book nemt tid her

Forespørg på en tid
og vi vender hurtigt tilbage

Din tid er ikke reserveret før du modtager en bekræftelse fra os.

Beskyttet af reCAPTCHA | Privatliv - Vilkår