Alle vil gerne have flotte og sunde tænder. Tænder som er problemfrie og tjener deres formål. Desværre er det nu engang sådan, at tænder i høj grad skal renses og plejes, hvis de skal forblive sunde. Dette er en opgave, som mange ikke formår at have fuldstændig styring med, og derfor må de en tur forbi tandlægen.

Årsagen til rodbetændelse

Hvis man har et hul i en tand, er tanden blevet offer for et bakterieangreb, der hedder caries. De fleste af os vil på et eller flere tidspunkter i livet stifte bekendtskab med caries. Der findes mange forskellige grader af cariesangreb, men fælles for dem alle er, at man bør gøre alt for at undgå dem.

Hvis hullet i en tand ikke behandles i tide, er der en risiko for, at carieslæsionen arbejder sig dybt ind i tanden. Her kan den angribe tandens nerve, hvilket viser sig ved en betændelsestilstand, som kun tandlægen kan komme til livs med en rodbehandling.

Rodbetændelse kan også opstå af andre årsager. Blandt andet kan det skyldes et slag på tanden, eller at en fyldning eller krone ligger for tæt på nerven. På denne måde kan tandnerven blive beskadiget og dø.

Traditionelt set har rodbehandlinger ofte været smertefulde affærer, der ikke sjældent er blevet efterfulgt af forskellige former for gener. Men moderne teknikker har gjort det muligt at foretage rodbehandlinger på et hidtil ukendt niveau!

Laser ved rodbehandling

Det er nu blevet muligt at foretage rodbehandling med laser. Brugen af laser er blevet en effektiv og vigtig del af bekæmpelsen af betændelse i tandroden.

En rodbehandling har til formål at fjerne den døde nerve, og efterfølgende desinficere roden, så alle bakterier i rodsystemet forsvinder. Første del – nemlig at fjerne nerven – foretages manuelt, mens det er i anden del af rodbehandlingsprocessen, at laserteknologien kommer ind i billedet.

En laser har en meget fin lysstråle, som er i stand til rense og sterilisere rodkanalerne. Brugen af laser er ikke alene en simpel metode, men også et redskab, der sikrer det bedste resultat. Laseren sikrer dig således en let og smertefri rodbehandling.

Kunne du tænke dig at høre mere om denne moderne behandlingsform? Hos Nordsjællands TandlægeCenter har vi stor erfaring med rodbehandling med laser, så vi svarer gerne på spørgsmål og guider dig til den bedste behandling.

Book nemt tid her

Forespørg på en tid
og vi vender hurtigt tilbage

Din tid er ikke reserveret før du modtager en bekræftelse fra os.

Beskyttet af reCAPTCHA | Privatliv - Vilkår