Nordsjællands TandlægeCenter – Akut tandlæge i Hillerød

Indenfor almindelig åbningstid kan du altid ringe til os på klinikken:

Telefon: 48 26 76 86

Udenfor vores åbningstid kan du få hjælp på Tandlægevagten på telefon:

Hillerød: 70 25 00 41
København: 35 38 02 51

Altid akutte tider 

Hos Nordsjællands TandlægeCenter tager vi dine tænder alvorligt. Et akut tandproblem kan være en enormt stor belastning og gøre det umuligt at gennemføre en helt almindelig hverdag. Ud over det, kan akutte tand- eller tandkødsproblemer være farlige, hvis de ikke behandles i tide. 

Derfor hjælper vi naturligvis straks vores patienter i akutte situationer og sørger altid for at have akutte tider i løbet af vores åbningstid. Så længe du ikke ringer lige inden lukketid, vil det derfor altid være muligt, at få en akut tid hos en af vores tandlæger, som kan hjælpe dig.

Hvad end det er en knækket tand eller en voldsom tandpine, som umiddelbart ikke kan forklares, vil vi anbefale dig at kontakte os med dit problem hurtigst muligt. Smerter i tænderne kan udvikle sig til værre situationer, hvis det ikke tages hånd om i et tidligt stadie. For eksempel kan betændelsestilstande i tænderne kan gå i blodbanerne – derfor er det en god ide at kontakte din tandlæge med det samme, hvis du har smerter i tænder eller tandkød.

Hvis der forekommer infektion i tænder eller mund, vil tandlægen udskrive pencillin som vil tage betændelsen. Pencillin skal udskrives hos os eller ved lægen og kan ikke købes i håndkøb.

Ved akutte tider vil tandlægen foretage en undersøgelse, og derefter guide dig igennem et forløb, så du kan komme tilbage til din hverdag hurtigst muligt.

Et par enkelte råd

Vi anbefaler Ipren (Ibuprofen), som den bedste medicin mod smerter i tænderne. Ved voldsom tandpine kan dette kobles med panodil og give en endnu mere smertelindrende effekt. Men sørg for at tale med tandlægen om dette, inden det påbegyndes.

Anbefalet dosis til voksne 3 gange dagligt:

1 stk. Ibuprofen/ Ibumetin/Ipren 400- 600 mg
2 stk. Panodil 500 mg

Smerter i tandkød eller svælg behandles med:

Klorhexidin (0,1 – 0,2%) 2 til 3 gange dagligt

Dette kan kombineres med smertestillende som Ipren.

Under alle omstændigheder vil vi stærkt råde til, at du kontakter klinikken ved smerter. Brug af smertestillende over længere perioder er heller ikke en god ide, så kom ind til en akut tid, så vi kan finde en løsning på smerten og komme den til livs en gang for alle.

Book nemt tid her

Forespørg på en tid
og vi vender hurtigt tilbage

Din tid er ikke reserveret før du modtager en bekræftelse fra os.

Beskyttet af reCAPTCHA | Privatliv - Vilkår