Tandblegning

Tandblegning er en kosmetisk behandling, der giver hvidere tænder. Hos Nordsjællands Tandlægecenter i Hillerød kan vi hjælpe dig med denne behandling.

Det er ikke alle tænder der er egnede til blegning. Derfor skal man inden behandling have foretaget en undersøgelse af dit tandsæt samt tage oversigtsrøntgenbilleder, så vi er sikre på, der ikke er nogle behandlingskrævende tilstande, vi skal tage os af først.

Blegning foregår ved, at vi fremstiller nogle skinner, som passer til dine tænder. Du bleger selv dine tænder derhjemme med blegegel (hydrogenperoxid) i skinnerne.

Bestil en tid her eller kontakt os for at høre nærmere

Misfarvning

Misfarvning af tænderne kan sidde i emaljen eller i tandbenet (dentinen) og har forskellige årsager. Med alderen bliver emaljen tyndere, og det gullige tandben skinner mere igennem og tænderne synes mere gule end tidligere.

Misfarvninger kan inddeles i eksterne og interne misfarvninger.

Eksterne misfarvninger skyldes f.eks. kaffe, the, rødvin og rygning. Interne misfarvninger kan skyldes bl.a. tandens nerve er død, slid af tanden eller fejl ved tanddannelsen.

Det er nemmest at blege tænder med eksterne misfarvninger. 

Skyldes misfarvningerne interne årsager, vil tænderne ikke have den store effekt af denne type blegning. Tandlægen vil vurdere, om dine tænder vil have effekt af blegning samt om der evt. bør skiftes plastfyldninger i fronten, da disse ikke bleges. Læs mere om intern blegning

Når din tandlæge har vurderet, at dine tænder vil have effekt af blegning, og I har forventningsafstemt, hvordan resultatet kan blive, så kan behandlingen igangsættes.

Hvordan fungerer tandblegningsprocessen?

Der tages aftryk af tænderne, så teknikeren kan fremstille skinner, som passer nøjagtigt til dine tænder. Her tages også en farveprøve, så vi i processen ved, hvad udgangspunktet var. Man kan godt i blegningsprocessen blive lidt ”blind” på resultatet og ikke føle, farven ændrer sig.

Når teknikeren har lavet skinnerne, kommer du ind på klinikken og får udleveret skinner og blegegel. Du bliver instrueret i brug og rengøring af skinner samt forholdsregler under blegningen. Vi har her hos Nordsjællands TandlægeCenter to slags blegegel.

Ved begge blegegeler lægges en lille dråbe ned i skinnen i hver tand, og skinnerne påsættes nybørstede tænder. Den ene gel skal man sove med, den anden kan man sidde med i 40-50 min om aftenen. Man bleger i ca. 14 dage, for at opnå det endelige resultat.

En del patienter oplevet øget sensitivitet for kulde af tænderne under behandlingen samt i dagene efter. Disse symptomer forsvinder, når behandlingen afsluttes.

Er man selv i tvivl om tænderne bliver lysere, kan man altid ringe og få en tid, hvor vi kontrollerer farven.

Blegningsresultatet afhænger af livsstil

Blegningsresultatet holder generelt et par år, men afhænger i høj grad af din livstil. Drikker man rødvin og storryger dagligt, vil resultatet holdere i kortere tid. Vi anbefaler rygestop før blegning.

Ønsker man at blege igen efter et par år, kan man købe ny blegegel på klinikken og genbruge skinnerne, såfremt der ikke er blevet lavet store ændringer ved tændernes form i mellemtiden.

Bestil en tid her eller kontakt os for at høre nærmere

Udtalelser

Har haft en super uheldig oplevelse hos en anden tandlæge, så jeg valgte at prøve Nordsjællands Tandlægecenter. Lige fra man træder ind af døren føler man sig velkommen og hele atmosfæren er afslappet og behagelig. Jeg vil klart anbefale dette sted til alle med en frygt for tandlæger. Du kan ikke undgå at føle dig godt tilpas og de er simpelthen så tålmodige, så det bliver en god oplevelse at gå til tandlægen.

– Helle Lindkvist Jørgensen

Book nemt tid her

Forespørg på en tid
og vi vender hurtigt tilbage

Din tid er ikke reserveret før du modtager en bekræftelse fra os.

Beskyttet af reCAPTCHA | Privatliv - Vilkår