Fjernelse af visdomstænder

Der kan være forskellige årsager til, at du har behov for at få fjernet en eller flere visdomstænder. Hos Nordsjællands Tandlægecenter i Hillerød får du en kompetent behandling fra specialiserede tandlæger. 

Kontakt os her for at høre nærmere, eller læs mere herunder.

Hvad er visdomstænder?

Visdomstænder er den sidste store kindtand bagest i tandrækken som typisk bryder frem gennem tandkødet i 18-21-årsalderen. Da vi mennesker engang var noget længere i vores underansigter var der også bedre plads til visdomstænderne.

I dag oplever vi ofte problemer med et besværet frembrud af visdomstænderne da der simpelthen ikke er plads til dem.

Hvorfor skal visdomstænder fjernes?

Visdomstænder skal oftest fjernes pga følgende forhold:

  • Renhold: Da visdomstænder er svære at renholde ser vi typisk betændelse i tandkøddet og knoglen omkring visdomstænderne.
  • Huller. Der opleves meget ofte huller i visdomstænderne eller i deres nabotand. Hvis en visdomstand har ”hjulpet til” at der er fremkommet hul i nabotanden vælger vi at fjerne visdomstanden inden hullet kan laves i nabotanden.
  • Lejringen. På grund af de besværede pladsforhold frembryder visdomstænder oftest kun delvist eller slet ikke. En visdomstand der ligger fuldt dækket i kæbeknoglen kan efter mange år pludselig give anledning til gener og skal derfor fjernes. De delvist frembrudte visdomstænder kan samle skidt og foranlediger derfor huller og betændelse i vævet omkring.
  • Parodontose. Hvis der er fordybede tandkødslommer i området mellem visdomstanden og nabotanden vælger vi ofte at fjerne visdomstanden for at lette renholdet omkring nabotanden
  • Cyster. De fuldt dækkede visdomstænder ses til tider med en cyste omkring kronen. Cysten vil forsvinde når man fjerner visdomstanden.
  • Tandretning. Under større tandretningsbehandlinger er det mange gange hensigtsmæssigt at fjerne visdomstænderne inden tandretning påbegyndes.

Mindre operation med lokal bedøvelse

For at fjerne en visdomstand der er hel- eller delvist frembrudt skal der laves et mindre operativt indgreb i slimhinden og den tilstødende kæbeknogle som omkranser visdomstanden. Dette er for at skabe plads til at tanden kan fjernes komplet. Forinden er der selvfølgelig anlagt lokalbedøvelse så behandlingen er så smertevenlig som mulig.

Hos Nordsjællands TandlægeCenter er vi helt opmærksomme på, at det at få fjernet en tand kan virke skræmmende.

Vi har stor erfaring

Fjernelse af visdomstænder er ligeledes den tandbehandling, der florerer flest røverhistorier omkring. Det er dog sjældent særlig dramatisk. Vi fjerner flere svære visdomstænder hver eneste dag både på vores egne patienter og på patienter som er henvist fra omkringliggende tandklinikker.

Vi har derfor stor rutine i tandkirurgiske indgreb og visdomstænder, hvorfor vi lover at vi nok skal tage os godt af både din visdomstand men så sandelig også af dig som patient.

Ønsker du at høre nærmere omkring behandlingen kan du kontakte os her

Udtalelser

Har haft en super uheldig oplevelse hos en anden tandlæge, så jeg valgte at prøve Nordsjællands Tandlægecenter. Lige fra man træder ind af døren føler man sig velkommen og hele atmosfæren er afslappet og behagelig. Jeg vil klart anbefale dette sted til alle med en frygt for tandlæger. Du kan ikke undgå at føle dig godt tilpas og de er simpelthen så tålmodige, så det bliver en god oplevelse at gå til tandlægen.

– Helle Lindkvist Jørgensen

Book nemt tid her

Forespørg på en tid
og vi vender hurtigt tilbage

Din tid er ikke reserveret før du modtager en bekræftelse fra os.

Beskyttet af reCAPTCHA | Privatliv - Vilkår