Tandlægeskræk – hvordan og hvorfor?

En stor og knugende fornemmelse i maven. En altoverskyggende lyst til ikke at dukke op. Således har op imod 10 % af den danske befolkning det, når de tænker på at skulle til tandlæge. Denne dominerende følelse betegnes som tandlægeskræk. Folk i alle aldre – både børn og voksne – kan på et tidspunkt i livet opleve at være bange for tandlægebehandlinger. Der findes mange årsager til, hvorfor man bliver ramt af tandlægeskræk og heldigvis også mange måder, hvorpå man kan komme denne angst til livs.

Visdomstænder – ude eller inde?

Visdomstænder er det sæt af tænder, der sidst melder sin ankomst. Det er ofte omkring 20-års alderen, at de – alle fire eller blot nogle af dem – dukker op i munden. Faktisk er visdomstænder et levn fra fortiden, men i takt med menneskets evolution er vores kæber blevet mindre, hvorfor visdomstænderne praktisk talt ikke længere er til nogen gavn. Og ikke nok med, at de ikke er til nogen gavn; visdomstænder giver ikke sjældent anledning til problemer.

Som navnet antyder, er visdomstænder noget man får, når man er blevet voksen og vis. Men er du klog til at få fjernet dem, hvis det er nødvendigt?

Tandkirurgi – mere omstændige forhold

Når man går til tandlægen, er det altid med et håb om, at alt er fint, og at en tandrensning og et almindeligt eftersyn er alt, hvad der er nødvendigt. Dog forholder det sig ikke altid sådan. Indimellem sker det, at tænder kræver behandlinger, som er mere omfattende og krævende end sædvanligvis. Behandlinger, som umiddelbart kan virke skræmmende. Behandlinger, som ingen har lyst til at skulle gennemgå. Som professionelle tandlæger hos Nordsjællands TandlægeCenter er vi specialiserede i at kunne udføre en bred vifte af forskellige behandlinger. Med stor rutine og kompetence ved vi, hvornår tandkirurgi kommer på tale.

Moderne rodbehandling – effektivt og smertefrit

Alle vil gerne have flotte og sunde tænder. Tænder som er problemfrie og tjener deres formål. Desværre er det nu engang sådan, at tænder i høj grad skal renses og plejes, hvis de skal forblive sunde. Dette er en opgave, som mange ikke formår at have fuldstændig styring med, og derfor må de en tur forbi tandlægen.

Tandregulering – ”som perler på en snor”

Der er ikke noget som et bredt smil. Et bredt smil, hvor et flot tandsæt kommer til syne, og som man ikke kan undgå at bemærke. Nogle mennesker er fra naturens side beriget med naturligt smukke og velsiddende tænder. Men ikke alle er så heldige. Faktisk går mange mennesker rundt med negative tanker om deres tænder og måske endda et inderligt ønske om at få professionel hjælp til at få rettet deres tænder, så de kan få det smil, de altid har drømt om. Og det har aldrig været nemmere at få dette ønske til at gå i opfyldelse!

Adresse

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2 A
3400 Hillerød

4826 7686 el. 4826 0768
info@ntand.dk
ntand.dk

Nordsjællands TandlægeCenter har 4,6 ud af 5 stjerner baseret på 39 anmeldelser.

Find os her!

Følg os

×

Menu

Ring op

Tidsbestilling